Η παράδοση μας

Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας άρχισε πριν από 40 χρόνια, στην Κωνσταντινούπολη!

Εκεί, ο νεαρός Βασίλης Κορδελίδης ξεκινάει την επαγγελματική του πορεία και εργάζεται στην αρχή ως πωλητής. Με το πείσμα και την ικανότητα του αυτοδημιούργητου καταφέρνει να πραγματοποιήσει τους στόχους του και να φτιάξει τη δική του μικρή βιοτεχνία σοκολάτας! Η αγάπη του για αυτό το προιόν τον οδήγησε σε ταιράστια επιτυχία και τον εξόπλισε με θάρρος και εμπειρία ανεκτίμητη.

Τη δεκαετία του ’70 μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα μαζί με την σύζηγό του Ευφημία, και καταφέρνει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο το όνειρό του.

Μαζί οι δυο τους ανοίγουν το ζαχαροπλαστείο Palet στα νότια προάστια, δίνοντας έμφαση στην παραγωγή σοκολάτας και το εξόπλιζουν με τις καλύτερες μηχανές από Ελβετία και Γερμανία.

Η τελειομανία και η τεχνογνωσία του από την Κωνσταντινούπολη, ήταν και παραμένουν οι θεμέλιοι λίθοι της φιλοσοφίας μας για την επιλογή των πρώτων υλών και το άρτιο πάντα αποτέλεσμα των προϊόντων μας.

Σε αυτές τις αρχές μάς έμαθε να στηριζόμαστε και έτσι λειτουργούμε μέχρι και σήμερα, έχοντας πάντα στη σκέψη μας τα λόγια του: «η αντιπαράθεση με τους προμηθευτές γίνεται πάντα για το τέλειο προϊόν, ποτέ για την τιμή!».

Σήμερα, το Palet παραμένει αγαπημένη μας οικογενειακή υπόθεση, με στόχο την παρασκευή χειροποίητων γλυκισμάτων, για κάθε γευστική απαίτηση!

Δημιουργούμε οι ίδιοι χειροποίητα, φρέσκα προϊόντα, καθημερινά, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά, άριστης ποιότητας, αποφεύγοντας τη μαζική παραγωγή. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Πειραματιζόμαστε διαρκώς σε νέες τάσεις.  Εμπλουτίζουμε τις γεύσεις μας.  Ανανεώνουμε τους συνδυασμούς των υλικών μας. Κάθε μέρα, με αμείωτη αγάπη και μεράκι σχεδιάζουμε γευστικές απολαύσεις, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή μας.

H Σοκολάτα μας

Η σοκολάτα ήταν ο λόγος που άρχισαν όλα, 40 χρόνια πριν! Ο Βασίλης Κορδελίδης, την αγαπούσε με πάθος και ήθελε να την δημιουργεί ο ίδιος, με δική του συνταγή, για να είναι πραγματικά αληθινή!

To Palet στέγασε αυτή τη μεγάλη αγάπη. Εξοπλίστηκε με τις καλύτερες, για την εποχή, μηχανές παραγωγής γερμανικής τεχνολογίας και η δημιουργία ξεκίνησε!

Από τότε μέχρι και σήμερα, τίποτα δεν έχει άλλαξε στην αγάπη μας για τη σοκολάτα. Το Palet ήταν και παραμένει το μοναδικό ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα που έχει μονάδα παραγωγής σοκολάτας.

Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι το πρωτέυων και αδιαπραγμάτευτο μέλημά μας. Εισάγουμε κακαόμαζα και βούτυρο, επιλεκτικά, από την Ολλανδία και τη Γαλλία αντίστοιχα, χώρες με διαχρονική παράδοση στην ποιότητα των συγκεκριμένων υλικών.

Τα υλικά αναμειγνύονται στις μηχανές μας για 96 ώρες, έως ότου προκύψει ομογενοποιημένο τελικό μίγμα, έτοιμο να ανακατευτεί με την εμπειρία, τη γνώση, το μεράκι και την αγάπη της μυστικής μας οικογενειακής συνταγής.

Οι Αξίες μας

Οι αξίες της εμπιστοσύνης, της ειλικρίνειας, της αυθεντικότητας και του σεβασμού στον καταναλωτή , είναι για εμάς προτεραιότητα! Σε αυτές βασίζεται η πολύχρονη λειτουργία μας στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και με αυτές μόνο θέλουμε να συνεχίζουμε να κερδίζουμε καθημερινά όλο και περισσότερους πιστούς φίλους καταναλωτές!

Μετάβαση στο περιεχόμενο